Aden Değerleme

Gayrimenkul sektöründeki tecrübemizle; değerleme, danışmanlık, en iyi kullanım etüdü, proje değerleme, piyasa araştırmaları konularında, dünya standartlarında bağımsız, tarafsız, bilimsel hizmet vermekteyiz.

GAYRİMENKUL FİZİBİLİTE RAPORU NEDİR? NEDEN GEREKLİDİR?

Gayrimenkul alış, satış ve değerleme süreçlerinde ihtiyaç duyulan gayrimenkul fizibilite raporu genel hatlarıyla, gayrimenkul değerleme raporu hizmetlerinin ve imar durumu raporu hizmetinin genel olarak tek bir rapor üzerinde toplanmış halidir. Bu rapor üzerinden ait olduğu taşınmaza ait bütün veriler değerlendirme altına alınabilmektedir.

Hazırlanacak olan fizibilite raporu konut, arsa, işyeri, fabrika, tarla, ticari bina/binalar, depo, otel, akaryakıt istasyonu gibi tüm gayrimenkul türleri için uygulanabilir niteliktedir. Bu rapor sayesinde mevzu olan gayrimenkulünüzün güncel değerini, süreç içerisinde belirli periyotlarda nasıl değişim yaşayacağını, mevcut durumundaki imar durumunu ve bu taşınmazın yer aldığı bölgedeki yeni imar planı çalışmalarının olup olmadığı rahatlıkla öğrenmeniz mümkündür.

Gayrimenkul dünyasında yatırımcı olarak yer alan kişi ve kuruluşlar, bu yatırım süreçlerinde hibe ettikleri maddi unsurların geri dönüş noktasında bir takım riskleri de almak durumunda kalmaktadırlar. Herhangi bir yatırımın getirisinin ne olacağının hesaplanması için öncesinde farazi varsayımlar yapılmaktadır. Bunun nedeni, yatırımcının bu varsayımlar üzerine bir projede yer alıp almayacağına karar vermesidir. Buna bağlı olarak da gayrimenkul fizibilite raporu çalışmaları oldukça önem taşımaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda, bir gayrimenkulün yatırım konusunda uygulanabilir olabilmesi için fiziksel olarak gerçekleştirilmeye uygun olması, finansal hazırlıkların yeterli olması ve yasal olarak izin verilebilir optimum verimde bir projeye sahip olması gerekmektedir.

FİZİBİLİTE RAPORUNUN AŞAMALARI NELERDİR?

  • Gayrimenkulün yer alacağı bölgenin hem zayıf hem de güçlü yönleri analizle belirlenir.
  • Bölgedeki ihtiyaçların neler olduğu tespit edilir.
  • Bölge yapısının nasıl bir dokuda olduğu belirlenir.
  • Kısa ve uzun dönemde mevzu olan bölgeye yapılacak olası yatırımlar tespit edilerek ne gibi etkiler getireceği de belirlenmektedir.
  • Projenin en verimli şekilde nasıl değerlendirileceği tespit edilir.
  • Projenin imar durumu ve bu planda yer alacak tadilat gereksinimleri belirlenir.
  • Projeye dair belirlenen imar durumuna göre imarlı parsel üzerinde bir proje geliştirilerek bu projenin maliyet analizi çıkartılır.
  • Tüm veriler belirli bir zaman aralığına göre proje haline getirilerek gerçekleştirilecek yatırımın, yatırım değerinin ne olacağına dair bir tahmin oluşturulur ve gayrimenkul fizibilite raporu uygulaması tamamlanır.
GAYRİMENKUL FİZİBİLİTE RAPORU NEDİR? NEDEN GEREKLİDİR?
Başa dön
tr_TRTR
Whatsapp
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?